Válasszon dokumentum típust

Kérdezze meg a befogadó helyet a szükséges dokumentum típusról

Kérjük, minden esetben kérdezze meg a befogadó helyet - bankot, hitelintézetet, hivatalt, ügyvédet, bíróságot, pályázat kiírót - hogy pontosan milyen típusú dokumentumot fogad be az ügyintézéshez. Például a legtöbb bank már elfogadja az e-hiteles (es3 formátumú) cégkivonatot bankszámla nyitáshoz a, de néhány pénzintézet ragaszkodhat a közhiteles változathoz. Pályázat beadáskor általános a közhiteles cégkivonat igény, de elektronikus pályázat beadáskor kérhetik az e-hiteles vagy egyszerű html formátumot is.

Meg tudja nyitni a dokumentum formátumát?

Az elektronikus dokumentumok HTML, PDF, es3 és Excel formátumúak lehetnek. Ezek megnyitásához rendre internetes böngésző, Adobe Reader, Microsec E-szignó illetve Microsoft Excel program szükséges. A programok közül csak az Excel nem ingyenesen elérhető. A programokat - ha még nincsenek fent számítógépén - telepítenie szükséges, így adott esetben szakértő segítségét kell igénybe vennie. Sajnos a programok telepítésében, használatában kollégáink nem tudnak segítséget, szaktanácsadást nyújtani.

Időben meg fog érkezni a dokumentum?

Az elektronikus dokumentumok a sikeres fizetés után perceken belül elérhetők (letölthetők és email-ben is megkapja őket). A cégminősítés 5 órán belül készül el, és szintén email-ben kapja meg. A közhiteles dokumentumokat viszont postával, vagy futárszolgálattal kell kiszállítanunk. Hétfőtől csütörtökig, a 12 óráig leadott rendelés esetén:

  • Budapesten és környékén még a rendelés napján szállítunk futárszolgálattal (külön szállítási díj ellenében, melyet a rendeléskor megjelenítünk)
  • Magyarországon elsőbbségi postai szállítással a következő munkanapon fog megérkezni a dokumentum (a postaköltséget átvállaljuk)
  • Ha a rendelés fizetése csütörtök 12 óra után történik meg, a szállítás már csak a következő hét hétfőjén indul.

Hitelesség megőrzése

A dokumentumok hitelességének megőrzése érdekében kérjük ne változtassa meg a dokumentumot. Például az e-hiteles cégkivonat csak eredeti formában hiteles, email-ben vagy pendrive-on továbbítsa, nyomtatás esetén teljességgel elveszti hitelességét. A közhiteles cégkivonat másolás, szkennelés után már nem tekinthető közhiteles dokumentumnak.

További részletes információkat az alábbi linkre kattintva találhat:

Dokumentum összehasonlító táblázat megnyitása új ablakban

  • Az elektronikus dokumentumokat email-ben kapja meg.
  • A közhiteles dokumentumok papír alapúak, futárral, postán szállítjuk őket.
  • Nézze meg a típusok jellemzőit az alábbi súgókban.
Mennyire volt hasznos ez a tartalom?
* * * * *
5/5 (1 értékelés)

Céginformációs hírek