Céginformáció lekérdezés gyorsan és egyszerűen

Legyen szó akár a saját bejegyzett vállalkozásról, akár meglévő vagy leendő partnerről, előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor azonnal szükségünk lehet bizonyos céginformációkra.

Ezekhez a naprakész adatokhoz és információkhoz ingyenes cégkereső, például a Cégtaláló.hu használatával juthatunk hozzá. Fontos, hogy abban az esetben, ha hatályos és hiteles cégadatokra van szükségünk, azt meg kell rendelni, és díjfizetés ellenében juthatunk hozzá elektronikusan vagy kipostázva.

 

Céginformációk A-tól Z-ig

A különböző típusú céginformációkat, a hatályos és hiteles cégadatokat - bizonyos esetekben díjfizetés ellenében - az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat cégadatbázisából szolgáltatja a CégTaláló.

A hiteles cégadatok díja függ attól, milyen hitelesítéssel kérjük a cégdokumentumot. A közhiteles dokumentum közokirat, ami a legerősebb hitelesítéssel rendelkezik. Az e-közhiteles dokumentum, (ami szintén közokirat) elektronikus formában is elérhető, azonnal letölthető. A papír alapú közhiteles dokumentumokat postán, vagy futárral kézbesíthető.

Az alábbi cégiformációk rendelhetők meg vagy tölthetők le: cégkivonat (ez lehet hiteles, e-hiteles, közhiteles, e-közhiteles is), aláírási címpéldány, létesítő okirat, alapító okirat, társasági szerződés (közhiteles és e-közhiteles változatban is), Apostille cégkivonat, közzétett pénzügyi beszámolók (mérleg, eredménykimutatás). Továbbá cégtörténet (cégmásolat) közhiteles változatban is, és cégminősítés is rendelhető.

 

Ingyenes céginformáció

A hiteles cégadatokkal szemben az ingyenes céginformáció (tárolt cégkivonat) tájékoztató jellegű, és hiteles okiratként nem használható fel. Ingyenes hiteles, vagy közhiteles cégkivonat az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálatánál sem érhető el.

Az ingyenes céginformációról szóló 47/2007. (X. 20.) IRM rendelet alapján a Céginformációs Szolgálat az oldalukon keresztül biztosítja a rendeletben meghatározott, egyes cégadatok megismerését. Az ingyenes céginformáció közhiteles okiratként nem használható fel, az csak tájékoztató jellegű, és nem minden adatot tartalmaz, ami egyébként a cégjegyzékben szerepel.

Fontos, hogy az ingyenes szolgáltatásban elérhető adatok csak abban az esetben kerülnek frissítésre, amennyiben a cégjegyzékben bejegyzett adatokban a korábbi állapothoz képest változás állt be.

Ha a cég cégbíróságon nyilvántartott adatokban semmiféle változás nem történt, akkor a lekérdezés eredményeként kapott tárolt cégkivonat hatályosságának dátuma 1 hétnél korábbi lesz.

 

Keressünk rá a cégre egyszerűen!

A Cégtaláló.hu oldalon cégnév, valamint adószám és cégjegyzékszám szerint tudunk rákeresni arra a bejegyzett cégre, amelynek a cégadataira, céginformációra szükségünk van. 

Innen már csak néhány kattintás, és letölthető vagy megvásárolható a kívánt cégdokumentum.