Így juthatunk megbízható információkhoz egy cégről

Amikor szeretnénk valamiért minél többet megtudni egy vállalkozásról, akkor a cégkereső szolgáltatások sokat segíthetnek.

Ehhez ma már elég néhány kattintás, és máris megismerhetjük a nyilvánosan elérhető adatokat, amelyek segítenek megismerni egy cég múltját és jelenét. Ezek a cégadatok hasznosak lehetnek üzleti döntések meghozatalakor, de akkor is, ha csak kíváncsiak vagyunk arra, hogy egy adott cégnek milyen eredményei vannak.

Az egyik ilyen cégkereső lehetőség a Cégtaláló.hu oldal, ahol különféle információkhoz juthatunk hozzá a vállalkozásokról. Az oldal egyszerű és felhasználóbarát felületén keresztül rákereshetünk adószám, cégnév vagy cégjegyzékszám alapján a cégjegyzékben szereplő cégek adataihoz. Itt megtalálhatjuk a cégek nevét, címét, alapítási dátumát, tevékenységi körét és egyéb fontos információkat, és további cégdokumentumok megrendelésére is lehetőségünk van.

 

Cégtörténet, cégkivonat, mérleg és további kulcsfontosságú cégdokumentumok

Amikor egy vállalkozásról többet szeretnénk megtudni, az első lépés az, hogy megtaláljuk a megfelelő cégjegyzéket vagy cégadatbázist. A CégTaláló oldalon hatályos, hiteles cégadatokat kaphatunk díjfizetés ellenében az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat cégadatbázisából.

A céginformáció vagy cégdokumentumok kifejezés alatt olyan céges adatokat értünk, mint például a cég tevékenységi köre, alapítási dátuma, tulajdonosai, valamint az esetleges jogi és pénzügyi információk.

A cégkivonat egy hivatalos dokumentum, amely bemutatja a cég alapvető adatait, például a cégformát, a cégjegyzékszámot és a cég székhelyét. Tartalmazhat továbbá adatokat a cég jogi képviselőjéről és tulajdonosairól is. A cégkivonat hatályos, hiteles, napi frissítésű adatokat tartalmaz. Lehetőségük van e-közhiteles cégkivonatot is megrendelni, amely közokiratnak minősül.

 

Ingyenes keresés

A cégnév, adószám és cégjegyzékszám alapján ingyenes kereső szolgáltatások hasznosak, amikor, ha egyéb adatokra is szükségünk egy vállalkozásról. Az eredmény megmutatja a keresett cég nevét, továbbá székhelyét, cégjegyzékszámát, valamint az alapítás dátumát, a TEÁOR számát és az esemény cégközlöny számát az adószám mellett.

Ha bármikor szükségünk lenne cégdokumentumokra (például társasági szerződés, mérleg, névjegy, aláírási címpéldány), illetve cégkivonattal kapcsolatos dokumentumokra (cégkivonat, e-hiteles cégkivonat, e-közhiteles cégkivonat, cégmásolat), akkor azt néhány kattintással meg is rendelhetjük a www.cegtalalo.hu oldalról.

Fontos tudni, hogy az egyéni vállalkozók adatai nem szerepelnek az ingyenesen elérhető céginformációs adatbázisban.