Mennyire frissek a Magyarországon elérhető cégadatok?

Ha kíváncsi erre, illetve, hogy mennyi idő alatt kerül be a nyilvántartásra egy új cég vagy cégváltozással kapcsolatos információ, olvassa el a cikkünket a témában!

Amikor egy cég eljut a cégbejegyzési eljárás során oda, hogy már a cégbíróságnál van a kérelme, akkor a cégbíróságnak a cégbejegyzési kérelem beérkezését követő 3 munkanapon belül formai szempontból megvizsgálja. 

Ennek keretében ellenőrzi, hogy a kérelmet az arra jogosult nyújtotta-e be, a szükséges okiratok csatolásra sor került-e, a cégformára előírt illeték, illetve közzétételi díj megfizetésére sor került-e. 

Ha a cégbíróság hiányt vagy hiányosságot talál, akkor a kérelem érkezését követő 3. munkanapon hiánypótlási eljárás lefolytatása nélkül elutasító végzést hoz. Ha a kérelmező az elutasító végzés kézhezvételét követő 8 napon belül a kérelmet szabályszerűen előterjeszti, akkor az elutasításhoz fűződő jogkövetkezmények nem alkalmazhatóak. A korábbi eljárásban benyújtott okiratok és a megfizetett illeték, közzétételi díj újból felhasználható.

 

Ingyenes céginfók

Vannak ingyenes elérhető céginfók, amikhez egy egyszerű keresés után azonnal hozzájuthatunk. Ezt a keresést például a CégTaláló oldalán is elvégezhetjük adószám, cégnév vagy cégjegyzékszám alapján.

Azonnali és közvetlen online hozzáféréssel így naprakész hiteles cégadatokhoz, az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat cégadatbázisából juthatunk hozzá.

Milyenek cégeket tart nyilván a cégadatbázis?

A cégadatbázis az összes élő és törölt magyar céget tartalmazza, melyet a cégbíróságon tartanak nyilván.

 

Céginformációk azonnal

Ha már gyorsaságról van szó. Ha cégkivonatra van szükségünk, a CégTaláló oldaláról 2 perc alatt, mindössze 4 lépés után már nálunk is van a dokumentum.

A CégTalálón a nap 24 órájában azonnal letölthetjük az elektronikus cégdokumentumokat, amelyeket e-mailben is elküldünk azonnal.

Fontos tudni, hogy az ingyenes szolgáltatásban elérhető adatok csak abban az esetben kerülnek frissítésre, amennyiben a cégjegyzékben bejegyzett adatokban a korábbi állapothoz képest változás állt be.

Ha a cég cégbíróságon nyilvántartott adataiban semmiféle változás nem történt, akkor a lekérdezés eredményeként kapott tárolt cégkivonat hatályosságának dátuma 1 hétnél korábbi lesz.