Hiteles céginformációt a CégTaláló.hu-tól

Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egy-egy bejegyzett vállalkozással kapcsolatban azonnal szükségünk van a céggel kapcsolatos naprakész adatokra, információkra. 

Ilyenkor az ingyenes cégkereső használatával gyorsan hozzájuthatunk a kívánt információhoz. 
Azonban fontos tudni, hogy ha hatályos és hiteles cégadatokra van szükségünk, azt meg kell rendelni, azaz fizetés ellenében juthatunk hozzájuk.

Miért válasszuk a CégTaláló.hu szolgáltatását?

A CégTaláló egy ingyenes cégkereső, és az oldalon hatályos, hiteles cégadatokat szolgáltatunk díjfizetés ellenében az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat cégadatbázisából. A hiteles cégadatok díja függ attól, milyen hitelesítéssel rendelik meg a cégdokumentumot.
A közhiteles dokumentum közokirat, mely a legerősebb hitelesítéssel rendelkezik. Az e-közhiteles dokumentum, (mely szintén közokirat) elektronikus formában is elérhető, azonnal letölthető. A papír alapú közhiteles dokumentumokat postán, vagy futárral kézbesítjük.


Hogyan használjuk az ingyenes cégkeresőt?


A CégTaláló.hu oldalon cégnév, adószám és cégjegyzékszám alapján kereshetünk rá a nyilvántartásban a bejegyzett vállalkozás cégadataira.

Miután megtaláltuk a listában a keresett céget, a cégnév mellett a székhely, az adószám, a cégjegyzékszám, az alapítás dátuma, valamint a TEÁOR és az esemény cégközlöny számát ismerhetjük meg.

Ha ezenfelül további, részletes és hatályos adatokra van szükségünk, néhány kattintás és díjfizetés után máris megrendelhetjük. Ezek lehetnek hiteles, e-hiteles és közhiteles dokumentumok is.

Néhány szó az ingyenesen elérhető céginformációról

Az ingyenes céginformációról szóló 47/2007. (X. 20.) IRM rendelet alapján a Céginformációs Szolgálat az oldalukon keresztül biztosítja a rendeletben meghatározott, egyes cégadatok megismerését. Az ingyenes céginformáció közhiteles okiratként nem használható fel, az csak tájékoztató jellegű, és nem minden adatot tartalmaz, ami egyébként a cégjegyzékben szerepel.

Azt is jó tudni, hogy az ingyenes szolgáltatásban elérhető adatok csak abban az esetben kerülnek frissítésre, amennyiben a cégjegyzékben bejegyzett adatokban a korábbi állapothoz képest változás állt be.

Ha a cég cégbíróságon nyilvántartott adataiban semmiféle változás nem történt, akkor a lekérdezés eredményeként kapott tárolt cégkivonat hatályosságának dátuma 1 hétnél korábbi lesz.