Aktuális cégadatokra van szüksége? Segítünk!

Legyen szó akár egy új partnerről vagy egy meglévőnek a cégadataival kapcsolatos kérdésekről, a CégTaláló oldalán könnyen és gyorsan információkhoz és válaszokhoz juthat.

Ha az ingyenesen elérhető, nyilvános adatokra van szüksége, akkor egy lépésben hozzájuthat.

 

Céglekérdezés egyszerűen

A céglekérdezés során cégnév, adószám és cégjegyzékszám szerint tud rákeresni egy cégre. Miután megtaláltuk a listában a keresett céget, a cégnév mellett a székhely, az adószám, a cégjegyzékszám, az alapítás dátuma, valamint a TEÁOR és az esemény cégközlöny számát ismerhetjük meg.

Az ingyenes, tájékoztató jellegű céginformációt Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat adatbázisa szolgáltatja. Az ingyenes céginformációról szóló 47/2007. (X. 20.) IRM rendelet alapján a Céginformációs Szolgálat az oldalukon keresztül biztosítja a rendeletben meghatározott, egyes cégadatok megismerését. Az ingyenes céginformáció közhiteles okiratként nem használható fel, az csak tájékoztató jellegű, és nem minden adatot tartalmaz, ami egyébként a cégjegyzékben szerepel.

Fontos tudni, hogy az ingyenes céginformáció (tárolt cégkivonat) tájékoztató jellegű, és hiteles okiratként nem használható fel. Ingyenes hiteles, vagy közhiteles cégkivonat az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálatánál sem érhető el.

 

Jó tudni

A CégTalálón regisztráció nélkül böngészhet a magyarországi cégek adatbázisában, így megtudhatja, hogy egy adott cég be van-e jegyezve vagy sem, illetve indult-e a keresett cég ellen felszámolási- vagy csődeljárás. Hiteles, pontos találatot a cégjegyzékszám szerinti keresés ad. A cégkeresés a CégTaláló saját, frissített cégnév adatbázisban történik, melynek esetleges pontatlanságáért az üzemeltető nem vállal felelősséget.

Az ingyenes szolgáltatásban elérhető adatok csak abban az esetben kerülnek frissítésre, amennyiben a cégjegyzékben bejegyzett adatokban a korábbi állapothoz képest változás állt be. Ha a cég cégbíróságon nyilvántartott adataiban semmiféle változás nem történt, akkor a lekérdezés eredményeként kapott tárolt cégkivonat hatályosságának dátuma 1 hétnél korábbi lesz.

 

Hiteles és közhiteles cégadatok

Abban az esetben, ha aktuális és friss céginformációra, cégdokumentumra van szükség, természetesen ez is beszerezhető, és néhány kattintással meg is rendelhető.

A CégTaláló kizárólag hatályos, napi frissítésű cégkivonatot biztosít, mely az ingyenes céginformáció hozzáférésével szemben díjköteles szolgáltatás. A megrendelni kívánt cégdokumentum teljes mértékben megbízható információkat, cégadatokat tartalmaz. 

Ha e-hiteles vagy e-közhiteles cégdokumentumra van szüksége, akkor az a fizetés után szinte azonnal megérkezik az elektronikus postaládájába, míg a hiteles és közhiteles cégdokumentum postai kézbesítés útján vagy futárszolgálat segítségével kaphatja meg.

 

Az e-hiteles cégkivonat

Az e-hiteles cégkivonat egy elektronikus aláírással ellátott cégdokumentum, melyen az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs Szolgálatának elektronikus aláírása, valamint időbélyege szerepel. Az E-hiteles cégkivonaton az aláírás fokozott biztonságú, ennek megfelelően a dokumentum bizonyító erejű.

 

Közhiteles cégkivonat

A közhiteles cégkivonat papíralapú dokumentum, szerepel rajta az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs Szolgálatának pecsétje.

Az online letöltött és kinyomtatva benyújtott cégdokumentumokat sok helyen elfogadják, de sok helyen ragaszkodnak a közhiteles cégdokumentumokhoz. Ezért mindenképpen járjon utána, hogy milyen formában lesz szüksége az cégdokumetumra.