Cégminősítés minta és megrendelés

Cégminősítés a D&B Credit Check Riport segítségével

Cégminősítő céginformációk adatai a D&B magyarországi adatbázisából származnak, amely több mint 500.000 Magyarországon bejegyzett társas vállalkozást tartalmaz. A D&B Credit Check Riportok a partnerek üzleti teljesítményének mérésével, a cégek kockázati besorolásával, a maximálisan ajánlott hitelkerettel segítenek a kockázatok felismerésében. Szakértői illetve statisztikai módszerekkel elemezzük a cégeket és jelezzük előre a vizsgált cég késve fizetésének valamint fizetésképtelenné válásának valószínűségét. A Credit Check Riport magában foglalja a vállalat alapvető adatain túl a cégek legfrissebb hivatalosan elérhető, vagy a D&B által begyűjtött mérleg és eredménykimutatás 3 évre visszamenőleg, valamint a vállalat kockázati értékelését, melyek alapján könnyedén hozhat gyors hitelezési döntéseket.

A D&B Credit Check Riportot az alábbi többletinformáció teszi rendhagyóvá és minőségileg kiemelkedővé:

D&B Rating

Mutatószám, mely magában hordozza a cég kockázati értékeléséhez szükséges összes információt. Két elemből áll: tőkeerősség és kockázati mutató.

D&B Failure Score

Nemzetközi know-how alapján fejlesztett fizetésképtelenségi előrejelző modell alapján képzett mutató.

D&B Paydex Score

Nemzetközileg egység mutatószám a partnerek fizetési moráljának minősítésére, melynek alapja a cégek valós fizetési szokásait gyűjtő DUN-Trade program.

Negatív információk

  • - A cég működését közvetlenül befolyásoló cégbírósági eljárások: csőd -, felszámolási - és végelszámolási eljárás
  • - Egyéb cégbírósági eljárások: bírósági végrehajtás, tag kizárása iránti per, biztosítási intézkedés, a cég tagja, részvényese vagyoni részesedésének lefoglalása, büntetőjogi intézkedés
  • - Adószámmal kapcsolatos negatív események: adószám felfüggesztése, adószám törlése
  • - Az APEH által közreadott adóhiányosok, hátralékosok listáján való megjelenés
  • - 90 napon túli nyitott tartozás
  • - Javasolt kereskedelmi hitelkeret

Adattartalom

Felhívjuk Ügyfeleink figyelmét, hogy a cégminősítés elkészítése független az adott cég alapításának idejétől. Így például a közelmúltban bejegyzett cégek esetében kevesebb információ áll rendelkezésre az elemzés elkészítéséhez. (pl. az alapítás idejétől függ, milyen éves mérlegadatokat tartalmaz a cégminősítés).


Cégminősítés minta

Az alábbiakban megtekinthető egy cégminősítés minta, valamint a cégminősítéshez használt mutatószámok leírása. A képen látható cégminősítés minta csupán illusztráció, az egyes cégek cégminősítésének felépítése és tartalma eltérhet egymástól.

Cégminősítés minta letöltése pdf formátumban.

D&B Minősítési rendszer.

A közelítéshez, távolításhoz tartsa lenyomva a bal egérgombot és tolja előre, húzza hátra az egeret!

Rendeljen most cégminősítést, melyhez először keressen a cégre a fenti keresővel!